Seo nedir? Seo Neden Önemlidir?

Seo nedir? Seo Neden Önemlidir?
SEO NEDİR? NEDEN ÖNEMLİDİR?
Search Engine Optimization (SEO) yani arama motoru optimizasyonu. Son dönemde internet dünyasında soldukça sık duyduğumuz bir kavram. Arama motorlarında üst sıralara çıkmak site ve blog sahiplerinin isteğidir. Ancak bunu yapmak pek kolay değil. İşte SEO burada devreye giriyor.
İnsanlar internette her hangi bir şey aradıklarında arama motorlarını kullanıyor. Bu işte aslan payı Google’nin. Gerçi son dönemde, Yandexte bu piyasaya girdi. Ama şu an daha çok Rusya’da kullanılıyor. Diyelim ki çok iyi bir teknoloji siteniz var. Sürekli güncellemeleri yapıyorsunuz. Yeni çıkan tüm ürünler hakkında makaleler sitenizde yayınlanıyor. Ancak sitenizin ziyaretçisi yok. Bunun sorumlusu onca emekle kurduğunuz sitenizin yüzüne bile bakmayan nankör insanlar mı? Ebetteki hayır! Sitenize ziyaretçi gelmiyor. Çünkü sitenizden kimsenin haberi yok. Gerekli tanıtımı yapmamışsınız.
Arama motoru, yazdığınız kelimeyi ararken, kelime ile ilgili, en rahat bulabileceği siteleri tercih edecektir. Eğer tablet arıyorsa tabletin yanında ve yöresinde ilgili kelimelerin bulunduğu yere yönelecektir. Kısa ve kolay yoldan bulma.SEO’nun temel taşlarından biridir.
Başarılı anahtar kelime seçimi(Meta-Tag),diğer siteler tarafından tavsiye(Back-link),siteyi ararken iyi bir yönlendirme. Canlı ve detaylı bir ara yüz, ve sağlam bir içerik. İşte SEO’nun mihenk noktaları.

0 yorum: