SEO Nedir?

SEO Nedir?
                İnternet teknolojilerinin gelişimini takip eden dönemde internet sitelerinin sayısında da artış gözlemlendi. Günümüzde milyonlarca web sitesi, çeşitli konularda hizmet vermektedir. Peki, insanlar, yani web masterlar neden bir internet sitesi açma gereği duyarlar? Bunun en temel nedeni elbette ki çoğu zaman para kazanmaktır. Yani internet dünyası o kadar büyüdü ki, artık internet siteleri sahiplerine para kazandırır hale geldi.
Peki bir internet sitesinden nasıl para kazanılır? Elbette ki reklam ile. Ancak reklamlardan iyi derecede para kazanmak için de elbette ki iyi bir kullanıcı kitlesi gerekir. Günlük olarak bir internet sitesini ziyaret eden kullanıcı kitlesi “Hit” olarak adlandırılır. Yani hitiniz ne kadar çoksa, o kadar çok para kazanırsınız.
Hit arttırmanın en kolay yolu ise, arama motorlarında üst sıralarda çıkmaktan geçer. Çünkü yapılan araştırmalara göre insanlar bir bilgiye ulaşmak istediğinde %95 oranında arama motorlarını kullanırlar. Üst sıralarda çıkmakta yetmez çoğu zaman, birinci sıraya yerleşmeniz gerekir. Çünkü insanların çoğu arama yaptıklarında ilk sıradaki siteye tıklar.
İşte burada karşımıza SEO denen kavram çıkar. Türkçe açılımı arama motorları optimizasyonu olan bu kavram; internet sitelerini Google gibi arama motorlarının seveceği niteliklere göre düzenlenmesi anlamına gelir. Google, kriterlerine uyan internet sitelerini bir algoritma ile derecelendirerek üst sıralara taşır. Bu algoritma sürekli olarak değiştiğinden, bir seo uzmanının sürekli olarak Google’ı takip etmesi gerekir.

0 yorum: