Yeni Nesil Seo Ve Baclinklerin Değer Kaybı

Yeni gelen güncellemeler ile birlikte Google’ın arama sonuçlarındaki sıralamasına müdahale etmeyi amaçlayan tüm linkler , bir link düzeninin parçası olarak değerlendirilebilir ve bunların, Google’ın Web Yöneticisi Yönergeleri’ni ihlal ettiği düşünülebilir. Bu durum, sitenize gelen veya sitenizden dışarı giden linklere müdahale eden tüm davranışları kapsar.
Kısaca baclinkler değer kaybetti ve google bunun için arama sonuçlarını olumsuz şekilde etkiliyebilecek link düzenlerine örnekler verdi bunları maddeler halinde aşağıda bulabilirsiniz.
Pr değerli yüksek olan sitelerden bağlantılar alma veya satma. Bu düzen, link veya linkleri içeren yayınların para karşılığı takasını; linkler karşılığında ürünlerin ya da hizmetlerin takasını veya hakkında yazı yazması ve bir bağlantı içermesi karşılığında bir kişiye “ücretsiz” ürün göndermeyi kapsar
Aşırı miktarda link takası (“Bana bağlantı ver, ben de sana bağlantı vereyim”) ya da karşılıklı bağlantılar vermeyi amaçlayan özel iş ortağı sayfaları
Yüksek miktarda ana kelime içeren bağlantı metni bağlantılarına sahip büyük ölçekli makale pazarlama veya misafir olarak yayınlama kampanyaları
Sitenize anahtar kelimelerde link oluşturmak için otomatik programlar veya hizmetler kullanma.Screapbox,xrammer,senuke gibi programlar.
Ayrıca, sitelerinizin bir sayfada tanıtım amaçlı yazı ve yapay linkler oluşturularak bilinen bağlantılar google’a göreseo mantığını ihlal ettiğini düşünmektedir.Bunlar için bir kaç örnek vermek gerekirse :
Pr li sitelerden metin reklamları almak alt etiket kullanımı ile.
Paralı olarak satın alınan tanıtım yazıları ve linkler.
Düşük kalitesiz sitelerden ve dizinlerden bağlantı almak.
Çeşitli sitelere dağıtılan witwidget’lara yerleştirilen bağlantılar, örnek:
Bu sayfanın ziyaretçileri: 1548
Sitelerin footerların’dan link almak
Forumlar da optimize edilmiş linkler örnek:
Teşekkürler harika bir bilgi.
Mehmet’in yeri Taksim Köftecisi
rel=”nofollow” özelliğini <a> etiketi eklemek
Artık yeni nesil seo zamanı.Baclinklerin yerine daha çok keywords için link almak yerine siteniz için url şeklinde tanıtım yazıları almak ve sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanmak,tanıtım yazılarında kaynak:siteadi.com şeklinde link almak daha mantıklı olacaktır.
Google bunları ihlal eden siteler için birde şikayet forumu açmış.Bu sayfaya da https://www.google.com/webmasters/tools/paidlinks?pli=1 bu adresten ulaşabilirsiniz.

0 yorum: